Pui intreg la slow cooker
Reteta adaugata de: Alexandra Gabriela Mărgărit
in categoria: Carne de pasare
INGREDIENTE :
un pui intreg (al meu a avut 1.5 kg)
3 linguri condimente pentru pui
o lamaie (optional)
5-6 cartofi mari (in functie de cate persoane sunt la masa)
60g unt
sare, piper, boia
Mai intai pregatim cartofii, pe care ii crestam felii, fara a le taia (exact ca si la reteta de Cartofi acordeon), ii ungem bine cu unt, ii condimentam cu sare, piper si boia afumata, apoi ii invelim complet in folie de aluminiu. Asezam cartofii pe fundul vasului slow cooker-ului.
Spalam bine puiul, il tamponam cu hartie de bucatarie pentru a-l usca, apoi il frecam bine de tot cu amestecul de condimente. Incercam, pe cat putem, se ridicam pielea (in special de pe piept) pentru a condimenta si carnea direct, nu doar pielea. Eu fac acest lucru pentru ca nu mananc pielea de la carnea de pui, asa ca nu imi doresc sa raman cu o carne fada si necondimentata dupa ce indepartez pielea la final. Dupa ce puiul e bine imbracat intr-un strat de condimente, pun si lamaia la interiorul lui si il asez in vasul slow cooker-ului, peste cartofi.
Setam aparatul la 4 ore, pe setarea LOW si…mancarea noastra se gateste singura!
un pui intreg (al meu a avut 1.5 kg)
3 linguri condimente pentru pui
o lamaie (optional)
5-6 cartofi mari (in functie de cate persoane sunt la masa)
60g unt
sare, piper, boia
Mai intai pregatim cartofii, pe care ii crestam felii, fara a le taia (exact ca si la reteta de Cartofi acordeon), ii ungem bine cu unt, ii condimentam cu sare, piper si boia afumata, apoi ii invelim complet in folie de aluminiu. Asezam cartofii pe fundul vasului slow cooker-ului.
Spalam bine puiul, il tamponam cu hartie de bucatarie pentru a-l usca, apoi il frecam bine de tot cu amestecul de condimente. Incercam, pe cat putem, se ridicam pielea (in special de pe piept) pentru a condimenta si carnea direct, nu doar pielea. Eu fac acest lucru pentru ca nu mananc pielea de la carnea de pui, asa ca nu imi doresc sa raman cu o carne fada si necondimentata dupa ce indepartez pielea la final. Dupa ce puiul e bine imbracat intr-un strat de condimente, pun si lamaia la interiorul lui si il asez in vasul slow cooker-ului, peste cartofi.
Setam aparatul la 4 ore, pe setarea LOW si…mancarea noastra se gateste singura!

Pui intreg la slow cooker
Reteta adaugata de: Alexandra Gabriela Mărgărit
in categoria: Carne de pasare
INGREDIENTE :
un pui intreg (al meu a avut 1.5 kg)
3 linguri condimente pentru pui
o lamaie (optional)
5-6 cartofi mari (in functie de cate persoane sunt la masa)
60g unt
sare, piper, boia
Mai intai pregatim cartofii, pe care ii crestam felii, fara a le taia (exact ca si la reteta de Cartofi acordeon), ii ungem bine cu unt, ii condimentam cu sare, piper si boia afumata, apoi ii invelim complet in folie de aluminiu. Asezam cartofii pe fundul vasului slow cooker-ului.
Spalam bine puiul, il tamponam cu hartie de bucatarie pentru a-l usca, apoi il frecam bine de tot cu amestecul de condimente. Incercam, pe cat putem, se ridicam pielea (in special de pe piept) pentru a condimenta si carnea direct, nu doar pielea. Eu fac acest lucru pentru ca nu mananc pielea de la carnea de pui, asa ca nu imi doresc sa raman cu o carne fada si necondimentata dupa ce indepartez pielea la final. Dupa ce puiul e bine imbracat intr-un strat de condimente, pun si lamaia la interiorul lui si il asez in vasul slow cooker-ului, peste cartofi.
Setam aparatul la 4 ore, pe setarea LOW si…mancarea noastra se gateste singura!
un pui intreg (al meu a avut 1.5 kg)
3 linguri condimente pentru pui
o lamaie (optional)
5-6 cartofi mari (in functie de cate persoane sunt la masa)
60g unt
sare, piper, boia
Mai intai pregatim cartofii, pe care ii crestam felii, fara a le taia (exact ca si la reteta de Cartofi acordeon), ii ungem bine cu unt, ii condimentam cu sare, piper si boia afumata, apoi ii invelim complet in folie de aluminiu. Asezam cartofii pe fundul vasului slow cooker-ului.
Spalam bine puiul, il tamponam cu hartie de bucatarie pentru a-l usca, apoi il frecam bine de tot cu amestecul de condimente. Incercam, pe cat putem, se ridicam pielea (in special de pe piept) pentru a condimenta si carnea direct, nu doar pielea. Eu fac acest lucru pentru ca nu mananc pielea de la carnea de pui, asa ca nu imi doresc sa raman cu o carne fada si necondimentata dupa ce indepartez pielea la final. Dupa ce puiul e bine imbracat intr-un strat de condimente, pun si lamaia la interiorul lui si il asez in vasul slow cooker-ului, peste cartofi.
Setam aparatul la 4 ore, pe setarea LOW si…mancarea noastra se gateste singura!

Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.