RATA CARAMELIZATA
Reteta adaugata de: Monica Marton
in categoria: Carne de pasare
RAŢĂ CARAMELIZATĂ
Ingrediente necesare pentru 4 porţii:
• o raţă de 2 kg
• un litru de vin roşu
• 4 cartofi intregi, cu coajă
• 5 şalote
• o căpăţână mică de usturoi
• un ardei iute uscat şi măcinat
• o jumătate de linguriţă de ghimbir uscat şi măcinat
• două linguri de miere
• o rămurică de rozmarin
• 10 boabe de coriandru
• două linguri de sos de soia
• 5 cuişoare măcinate
• o lingură de zahăr brun
• sucul de la o jumătate de portocală
• 20 de ml de oţet de orez
• o jumătate de legătură de pătrunjel
• 2 linguriţe de sare
• 2 linguriţe de piper roşu
Preparare:
Spălaţi raţa şi o ştergeţi cu un prosop.
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi fideluţă şalotele şi usturoiul. Spălaţi cartofii şi rozmarinul.
Într-un vas, puneţi şalotele şi usturoiul tocat, adăugaţi rozmarinul tocat, jumătate din praful de ardei iute, o lingură de miere, ghimbirul, boabele măcinate de coriandru, o linguriţă de sare şi una de piper. Amestecaţi toate ingredientele, adăugaţi cartofii şi umpleţi cu această compoziţie raţa.
Pentru glazura cu care ungeţi raţa folosiţi cealaltă jumătate de ardei iute măcinat, o lingură de miere, sosul de soia, cuişoarele măcinate, zahărul brun, sucul de la o jumătate de portocală, oţetul de orez, o linguriţă de sare, o linguriţă de piper roşu. Amestecaţi aceste ingrediente într-un bol, apoi, ungeţi raţa cu ele şi aşezaţi-o în CROCK POT. Adăugaţi vinul şi procesati rata pentru trei ore şi jumătate, la 150 de grade. Când este gata, presăraţi pătrunjelul spălat şi tocat.
Poftă bună!
Ingrediente necesare pentru 4 porţii:
• o raţă de 2 kg
• un litru de vin roşu
• 4 cartofi intregi, cu coajă
• 5 şalote
• o căpăţână mică de usturoi
• un ardei iute uscat şi măcinat
• o jumătate de linguriţă de ghimbir uscat şi măcinat
• două linguri de miere
• o rămurică de rozmarin
• 10 boabe de coriandru
• două linguri de sos de soia
• 5 cuişoare măcinate
• o lingură de zahăr brun
• sucul de la o jumătate de portocală
• 20 de ml de oţet de orez
• o jumătate de legătură de pătrunjel
• 2 linguriţe de sare
• 2 linguriţe de piper roşu
Preparare:
Spălaţi raţa şi o ştergeţi cu un prosop.
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi fideluţă şalotele şi usturoiul. Spălaţi cartofii şi rozmarinul.
Într-un vas, puneţi şalotele şi usturoiul tocat, adăugaţi rozmarinul tocat, jumătate din praful de ardei iute, o lingură de miere, ghimbirul, boabele măcinate de coriandru, o linguriţă de sare şi una de piper. Amestecaţi toate ingredientele, adăugaţi cartofii şi umpleţi cu această compoziţie raţa.
Pentru glazura cu care ungeţi raţa folosiţi cealaltă jumătate de ardei iute măcinat, o lingură de miere, sosul de soia, cuişoarele măcinate, zahărul brun, sucul de la o jumătate de portocală, oţetul de orez, o linguriţă de sare, o linguriţă de piper roşu. Amestecaţi aceste ingrediente într-un bol, apoi, ungeţi raţa cu ele şi aşezaţi-o în CROCK POT. Adăugaţi vinul şi procesati rata pentru trei ore şi jumătate, la 150 de grade. Când este gata, presăraţi pătrunjelul spălat şi tocat.
Poftă bună!
RATA CARAMELIZATA
Reteta adaugata de: Monica Marton
in categoria: Carne de pasare
RAŢĂ CARAMELIZATĂ
Ingrediente necesare pentru 4 porţii:
• o raţă de 2 kg
• un litru de vin roşu
• 4 cartofi intregi, cu coajă
• 5 şalote
• o căpăţână mică de usturoi
• un ardei iute uscat şi măcinat
• o jumătate de linguriţă de ghimbir uscat şi măcinat
• două linguri de miere
• o rămurică de rozmarin
• 10 boabe de coriandru
• două linguri de sos de soia
• 5 cuişoare măcinate
• o lingură de zahăr brun
• sucul de la o jumătate de portocală
• 20 de ml de oţet de orez
• o jumătate de legătură de pătrunjel
• 2 linguriţe de sare
• 2 linguriţe de piper roşu
Preparare:
Spălaţi raţa şi o ştergeţi cu un prosop.
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi fideluţă şalotele şi usturoiul. Spălaţi cartofii şi rozmarinul.
Într-un vas, puneţi şalotele şi usturoiul tocat, adăugaţi rozmarinul tocat, jumătate din praful de ardei iute, o lingură de miere, ghimbirul, boabele măcinate de coriandru, o linguriţă de sare şi una de piper. Amestecaţi toate ingredientele, adăugaţi cartofii şi umpleţi cu această compoziţie raţa.
Pentru glazura cu care ungeţi raţa folosiţi cealaltă jumătate de ardei iute măcinat, o lingură de miere, sosul de soia, cuişoarele măcinate, zahărul brun, sucul de la o jumătate de portocală, oţetul de orez, o linguriţă de sare, o linguriţă de piper roşu. Amestecaţi aceste ingrediente într-un bol, apoi, ungeţi raţa cu ele şi aşezaţi-o în CROCK POT. Adăugaţi vinul şi procesati rata pentru trei ore şi jumătate, la 150 de grade. Când este gata, presăraţi pătrunjelul spălat şi tocat.
Poftă bună!
Ingrediente necesare pentru 4 porţii:
• o raţă de 2 kg
• un litru de vin roşu
• 4 cartofi intregi, cu coajă
• 5 şalote
• o căpăţână mică de usturoi
• un ardei iute uscat şi măcinat
• o jumătate de linguriţă de ghimbir uscat şi măcinat
• două linguri de miere
• o rămurică de rozmarin
• 10 boabe de coriandru
• două linguri de sos de soia
• 5 cuişoare măcinate
• o lingură de zahăr brun
• sucul de la o jumătate de portocală
• 20 de ml de oţet de orez
• o jumătate de legătură de pătrunjel
• 2 linguriţe de sare
• 2 linguriţe de piper roşu
Preparare:
Spălaţi raţa şi o ştergeţi cu un prosop.
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi fideluţă şalotele şi usturoiul. Spălaţi cartofii şi rozmarinul.
Într-un vas, puneţi şalotele şi usturoiul tocat, adăugaţi rozmarinul tocat, jumătate din praful de ardei iute, o lingură de miere, ghimbirul, boabele măcinate de coriandru, o linguriţă de sare şi una de piper. Amestecaţi toate ingredientele, adăugaţi cartofii şi umpleţi cu această compoziţie raţa.
Pentru glazura cu care ungeţi raţa folosiţi cealaltă jumătate de ardei iute măcinat, o lingură de miere, sosul de soia, cuişoarele măcinate, zahărul brun, sucul de la o jumătate de portocală, oţetul de orez, o linguriţă de sare, o linguriţă de piper roşu. Amestecaţi aceste ingrediente într-un bol, apoi, ungeţi raţa cu ele şi aşezaţi-o în CROCK POT. Adăugaţi vinul şi procesati rata pentru trei ore şi jumătate, la 150 de grade. Când este gata, presăraţi pătrunjelul spălat şi tocat.
Poftă bună!
Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.