Sarmale din carne de porc in foi de varza
Reteta adaugata de: iuliana simona GHIZDAVU
in categoria: Carne de porc
Ingrediente (25 sarmale)
- 1 kg carne porc
- 3 cepe mari, - 1 fir praz, tăiat și spălat
- 5 linguri orez
- 4 linguri pastă tomate
- 1 linguriţă cimbru
- 2-3 kg varză murată
- 200-300 g costiţă afumată
- 2-3 foi dafin, sare ,piper Speli varza în apă rece, desfaci foile, înlăturând nervurile mai tari, şi le tai bucăţi cât de mari vrei să faci sarmalele. Treci carnea şi ceapa prin maşina de tocat, pui totul
într-un castron, adaugi orezul, cimbrul, prazul şi două linguri de pastă de tomate.Condimentezi cu sare şi piper şi omogenizezi compoziţia. Iei cu lingura şi aşezi pe foile de varză deja porţionate, rulezi şi îndeşi varza la capete. După ce sunt gata împachetate toate sarmalele, toci varză şi aşezi pe fundul vasului în care le fierbi. Pui peste varză câteva felii de costiţă afumată (poţi pune şi slănină), foile de dafin şi aşezi sarmalele. După primul strat, pui restul costiţei şi continui cu sarmale.Acoperi cu varză tocată, diluezi în apă două linguri de pastă de tomate şi torni deasupra. Acoperi cu apă şi le pui la fiert 2 ore
- 1 kg carne porc
- 3 cepe mari, - 1 fir praz, tăiat și spălat
- 5 linguri orez
- 4 linguri pastă tomate
- 1 linguriţă cimbru
- 2-3 kg varză murată
- 200-300 g costiţă afumată
- 2-3 foi dafin, sare ,piper Speli varza în apă rece, desfaci foile, înlăturând nervurile mai tari, şi le tai bucăţi cât de mari vrei să faci sarmalele. Treci carnea şi ceapa prin maşina de tocat, pui totul
într-un castron, adaugi orezul, cimbrul, prazul şi două linguri de pastă de tomate.Condimentezi cu sare şi piper şi omogenizezi compoziţia. Iei cu lingura şi aşezi pe foile de varză deja porţionate, rulezi şi îndeşi varza la capete. După ce sunt gata împachetate toate sarmalele, toci varză şi aşezi pe fundul vasului în care le fierbi. Pui peste varză câteva felii de costiţă afumată (poţi pune şi slănină), foile de dafin şi aşezi sarmalele. După primul strat, pui restul costiţei şi continui cu sarmale.Acoperi cu varză tocată, diluezi în apă două linguri de pastă de tomate şi torni deasupra. Acoperi cu apă şi le pui la fiert 2 ore
Sarmale din carne de porc in foi de varza
Reteta adaugata de: iuliana simona GHIZDAVU
in categoria: Carne de porc
Ingrediente (25 sarmale)
- 1 kg carne porc
- 3 cepe mari, - 1 fir praz, tăiat și spălat
- 5 linguri orez
- 4 linguri pastă tomate
- 1 linguriţă cimbru
- 2-3 kg varză murată
- 200-300 g costiţă afumată
- 2-3 foi dafin, sare ,piper Speli varza în apă rece, desfaci foile, înlăturând nervurile mai tari, şi le tai bucăţi cât de mari vrei să faci sarmalele. Treci carnea şi ceapa prin maşina de tocat, pui totul
într-un castron, adaugi orezul, cimbrul, prazul şi două linguri de pastă de tomate.Condimentezi cu sare şi piper şi omogenizezi compoziţia. Iei cu lingura şi aşezi pe foile de varză deja porţionate, rulezi şi îndeşi varza la capete. După ce sunt gata împachetate toate sarmalele, toci varză şi aşezi pe fundul vasului în care le fierbi. Pui peste varză câteva felii de costiţă afumată (poţi pune şi slănină), foile de dafin şi aşezi sarmalele. După primul strat, pui restul costiţei şi continui cu sarmale.Acoperi cu varză tocată, diluezi în apă două linguri de pastă de tomate şi torni deasupra. Acoperi cu apă şi le pui la fiert 2 ore
- 1 kg carne porc
- 3 cepe mari, - 1 fir praz, tăiat și spălat
- 5 linguri orez
- 4 linguri pastă tomate
- 1 linguriţă cimbru
- 2-3 kg varză murată
- 200-300 g costiţă afumată
- 2-3 foi dafin, sare ,piper Speli varza în apă rece, desfaci foile, înlăturând nervurile mai tari, şi le tai bucăţi cât de mari vrei să faci sarmalele. Treci carnea şi ceapa prin maşina de tocat, pui totul
într-un castron, adaugi orezul, cimbrul, prazul şi două linguri de pastă de tomate.Condimentezi cu sare şi piper şi omogenizezi compoziţia. Iei cu lingura şi aşezi pe foile de varză deja porţionate, rulezi şi îndeşi varza la capete. După ce sunt gata împachetate toate sarmalele, toci varză şi aşezi pe fundul vasului în care le fierbi. Pui peste varză câteva felii de costiţă afumată (poţi pune şi slănină), foile de dafin şi aşezi sarmalele. După primul strat, pui restul costiţei şi continui cu sarmale.Acoperi cu varză tocată, diluezi în apă două linguri de pastă de tomate şi torni deasupra. Acoperi cu apă şi le pui la fiert 2 ore
Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.