Sloi de oaie
Reteta adaugata de: Elena Bite
in categoria: Carne de oaie
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de oaie
- 1 ceapa
- 2 foi de dafin
- 100 g untura de porc
- sare, piper
Carnea se spala si se portioneaza. Intr-o cratita antiaderenta se incinge untura si apoi se adauga bucatile de carne si putina sare. Se pune capacul si se lasa sa se gateasca (la foc mic) inabusit aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi ceapa taiata marunt, foile de dafin, piper si se potriveste gustul de sare. Se pune capacul si la foc foarte mic se gateste in continuare pana cand carnea se desprinde foarte usor de pe os. In functie de carne... gatirea poate sa dureze chiar 4 ore. Oprim focul, scoatem bucatile de carne si inlaturam oasele. Punem carnea intr-un bol sau cutie cu capac si peste ea turnam grasimea din cratita (strecurata).
Pregatita in felul acesta carnea se conserva foarte bine pentru mult timp. Cand dorim sa mancam, taiem felii si o incalzim putin. Este foarte gustoasa alaturi de piure de cartofi si muraturi. Este o mancare foarte satioasa. Pofta buna!
Avand in vedere timpul indelungat de gatire al acestui tip de mancare, crock-pot ar fi de mare, mare ajutor.
- 1,5 kg carne de oaie
- 1 ceapa
- 2 foi de dafin
- 100 g untura de porc
- sare, piper
Carnea se spala si se portioneaza. Intr-o cratita antiaderenta se incinge untura si apoi se adauga bucatile de carne si putina sare. Se pune capacul si se lasa sa se gateasca (la foc mic) inabusit aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi ceapa taiata marunt, foile de dafin, piper si se potriveste gustul de sare. Se pune capacul si la foc foarte mic se gateste in continuare pana cand carnea se desprinde foarte usor de pe os. In functie de carne... gatirea poate sa dureze chiar 4 ore. Oprim focul, scoatem bucatile de carne si inlaturam oasele. Punem carnea intr-un bol sau cutie cu capac si peste ea turnam grasimea din cratita (strecurata).
Pregatita in felul acesta carnea se conserva foarte bine pentru mult timp. Cand dorim sa mancam, taiem felii si o incalzim putin. Este foarte gustoasa alaturi de piure de cartofi si muraturi. Este o mancare foarte satioasa. Pofta buna!
Avand in vedere timpul indelungat de gatire al acestui tip de mancare, crock-pot ar fi de mare, mare ajutor.
Sloi de oaie
Reteta adaugata de: Elena Bite
in categoria: Carne de oaie
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de oaie
- 1 ceapa
- 2 foi de dafin
- 100 g untura de porc
- sare, piper
Carnea se spala si se portioneaza. Intr-o cratita antiaderenta se incinge untura si apoi se adauga bucatile de carne si putina sare. Se pune capacul si se lasa sa se gateasca (la foc mic) inabusit aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi ceapa taiata marunt, foile de dafin, piper si se potriveste gustul de sare. Se pune capacul si la foc foarte mic se gateste in continuare pana cand carnea se desprinde foarte usor de pe os. In functie de carne... gatirea poate sa dureze chiar 4 ore. Oprim focul, scoatem bucatile de carne si inlaturam oasele. Punem carnea intr-un bol sau cutie cu capac si peste ea turnam grasimea din cratita (strecurata).
Pregatita in felul acesta carnea se conserva foarte bine pentru mult timp. Cand dorim sa mancam, taiem felii si o incalzim putin. Este foarte gustoasa alaturi de piure de cartofi si muraturi. Este o mancare foarte satioasa. Pofta buna!
Avand in vedere timpul indelungat de gatire al acestui tip de mancare, crock-pot ar fi de mare, mare ajutor.
- 1,5 kg carne de oaie
- 1 ceapa
- 2 foi de dafin
- 100 g untura de porc
- sare, piper
Carnea se spala si se portioneaza. Intr-o cratita antiaderenta se incinge untura si apoi se adauga bucatile de carne si putina sare. Se pune capacul si se lasa sa se gateasca (la foc mic) inabusit aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi ceapa taiata marunt, foile de dafin, piper si se potriveste gustul de sare. Se pune capacul si la foc foarte mic se gateste in continuare pana cand carnea se desprinde foarte usor de pe os. In functie de carne... gatirea poate sa dureze chiar 4 ore. Oprim focul, scoatem bucatile de carne si inlaturam oasele. Punem carnea intr-un bol sau cutie cu capac si peste ea turnam grasimea din cratita (strecurata).
Pregatita in felul acesta carnea se conserva foarte bine pentru mult timp. Cand dorim sa mancam, taiem felii si o incalzim putin. Este foarte gustoasa alaturi de piure de cartofi si muraturi. Este o mancare foarte satioasa. Pofta buna!
Avand in vedere timpul indelungat de gatire al acestui tip de mancare, crock-pot ar fi de mare, mare ajutor.
Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.