Lasagna
Reteta adaugata de: Alina Bianca Tancau
in categoria: Specialitati
PROVOCARE :)
Ingrediente
Sosul Ragu
2-3 linguri de ulei de masline, extravirgin daca se poate
O ceapa medie taiata marunt
2 catei de usturoi taiati felii
Carne tocata amestec 600-700 grame
Rosii taiate sau intregi in suc de rosii 900 de grame, adica 2 conserve de 400g
Sare de mare si piper proaspat macinat, putin cimbru sau cimbrisor verde daca este in sezon
100 ml lapte dulce
Sosul Beciamella
100g unt
100g faina
1 litru lapte dulce
Un praf de nucsoara, care ii da o aroma deosebita
Foile de lasagna se pun ca atare si parmezan ras
Preparare
Se incepe cu prepararea sosului Ragu. Caliti ceapa, usturoiul si carnea in uleiul de masline. Se Adaugati rosiile si sucul de rosii si inca putina apa, cam 100ml. Lasati sa fiarba la un foc mic-mic, minimum 50 de minute, dar este foarte bine sa o faceti pentru aproximamtiv 3-4 ore. La final carnea trebuie sa fie foarte fiarta iar sosul are o consistenta groasa. Inainte de a stinge focul adaugati sarea de mare, piperul proaspat macinat si 100 ml lapte dulce si se mai tine inca 5 minute pe foc.
Sosul Bechamel
Se topesc intr-o cratita 100 g de unt se adauga 100g faina si usor usor, la foc mic, pana capata o consistenta de smantana. Se adauga nucsoara.
Intr-o tava de cuptor, cu margini inalte dar nu foarte mare, se aseaza sosurile si foile de lasagna dupa cum urmeaza: primul strat este de sos ragu, se intinde bine de tot pe toata suprafata tavii, se adauga sos alb apoi se pun foile de lasagna asfel incat sa acopere si ele suprafata tavii. Se continua cu sosul bechamel, sosul ragu, foaie de lasagna, sos bechamel, sos ragu.....3 straturi de foi. Ultimul strat este de sos bechamel care se presara cu parmezan si pune la cuptor.
Se tine la cuptor timp de 40-45 de min la foc potrivit pana se rumeneste.
SPOR LA GATIT!
Ingrediente
Sosul Ragu
2-3 linguri de ulei de masline, extravirgin daca se poate
O ceapa medie taiata marunt
2 catei de usturoi taiati felii
Carne tocata amestec 600-700 grame
Rosii taiate sau intregi in suc de rosii 900 de grame, adica 2 conserve de 400g
Sare de mare si piper proaspat macinat, putin cimbru sau cimbrisor verde daca este in sezon
100 ml lapte dulce
Sosul Beciamella
100g unt
100g faina
1 litru lapte dulce
Un praf de nucsoara, care ii da o aroma deosebita
Foile de lasagna se pun ca atare si parmezan ras
Preparare
Se incepe cu prepararea sosului Ragu. Caliti ceapa, usturoiul si carnea in uleiul de masline. Se Adaugati rosiile si sucul de rosii si inca putina apa, cam 100ml. Lasati sa fiarba la un foc mic-mic, minimum 50 de minute, dar este foarte bine sa o faceti pentru aproximamtiv 3-4 ore. La final carnea trebuie sa fie foarte fiarta iar sosul are o consistenta groasa. Inainte de a stinge focul adaugati sarea de mare, piperul proaspat macinat si 100 ml lapte dulce si se mai tine inca 5 minute pe foc.
Sosul Bechamel
Se topesc intr-o cratita 100 g de unt se adauga 100g faina si usor usor, la foc mic, pana capata o consistenta de smantana. Se adauga nucsoara.
Intr-o tava de cuptor, cu margini inalte dar nu foarte mare, se aseaza sosurile si foile de lasagna dupa cum urmeaza: primul strat este de sos ragu, se intinde bine de tot pe toata suprafata tavii, se adauga sos alb apoi se pun foile de lasagna asfel incat sa acopere si ele suprafata tavii. Se continua cu sosul bechamel, sosul ragu, foaie de lasagna, sos bechamel, sos ragu.....3 straturi de foi. Ultimul strat este de sos bechamel care se presara cu parmezan si pune la cuptor.
Se tine la cuptor timp de 40-45 de min la foc potrivit pana se rumeneste.
SPOR LA GATIT!
Lasagna
Reteta adaugata de: Alina Bianca Tancau
in categoria: Specialitati
PROVOCARE :)
Ingrediente
Sosul Ragu
2-3 linguri de ulei de masline, extravirgin daca se poate
O ceapa medie taiata marunt
2 catei de usturoi taiati felii
Carne tocata amestec 600-700 grame
Rosii taiate sau intregi in suc de rosii 900 de grame, adica 2 conserve de 400g
Sare de mare si piper proaspat macinat, putin cimbru sau cimbrisor verde daca este in sezon
100 ml lapte dulce
Sosul Beciamella
100g unt
100g faina
1 litru lapte dulce
Un praf de nucsoara, care ii da o aroma deosebita
Foile de lasagna se pun ca atare si parmezan ras
Preparare
Se incepe cu prepararea sosului Ragu. Caliti ceapa, usturoiul si carnea in uleiul de masline. Se Adaugati rosiile si sucul de rosii si inca putina apa, cam 100ml. Lasati sa fiarba la un foc mic-mic, minimum 50 de minute, dar este foarte bine sa o faceti pentru aproximamtiv 3-4 ore. La final carnea trebuie sa fie foarte fiarta iar sosul are o consistenta groasa. Inainte de a stinge focul adaugati sarea de mare, piperul proaspat macinat si 100 ml lapte dulce si se mai tine inca 5 minute pe foc.
Sosul Bechamel
Se topesc intr-o cratita 100 g de unt se adauga 100g faina si usor usor, la foc mic, pana capata o consistenta de smantana. Se adauga nucsoara.
Intr-o tava de cuptor, cu margini inalte dar nu foarte mare, se aseaza sosurile si foile de lasagna dupa cum urmeaza: primul strat este de sos ragu, se intinde bine de tot pe toata suprafata tavii, se adauga sos alb apoi se pun foile de lasagna asfel incat sa acopere si ele suprafata tavii. Se continua cu sosul bechamel, sosul ragu, foaie de lasagna, sos bechamel, sos ragu.....3 straturi de foi. Ultimul strat este de sos bechamel care se presara cu parmezan si pune la cuptor.
Se tine la cuptor timp de 40-45 de min la foc potrivit pana se rumeneste.
SPOR LA GATIT!
Ingrediente
Sosul Ragu
2-3 linguri de ulei de masline, extravirgin daca se poate
O ceapa medie taiata marunt
2 catei de usturoi taiati felii
Carne tocata amestec 600-700 grame
Rosii taiate sau intregi in suc de rosii 900 de grame, adica 2 conserve de 400g
Sare de mare si piper proaspat macinat, putin cimbru sau cimbrisor verde daca este in sezon
100 ml lapte dulce
Sosul Beciamella
100g unt
100g faina
1 litru lapte dulce
Un praf de nucsoara, care ii da o aroma deosebita
Foile de lasagna se pun ca atare si parmezan ras
Preparare
Se incepe cu prepararea sosului Ragu. Caliti ceapa, usturoiul si carnea in uleiul de masline. Se Adaugati rosiile si sucul de rosii si inca putina apa, cam 100ml. Lasati sa fiarba la un foc mic-mic, minimum 50 de minute, dar este foarte bine sa o faceti pentru aproximamtiv 3-4 ore. La final carnea trebuie sa fie foarte fiarta iar sosul are o consistenta groasa. Inainte de a stinge focul adaugati sarea de mare, piperul proaspat macinat si 100 ml lapte dulce si se mai tine inca 5 minute pe foc.
Sosul Bechamel
Se topesc intr-o cratita 100 g de unt se adauga 100g faina si usor usor, la foc mic, pana capata o consistenta de smantana. Se adauga nucsoara.
Intr-o tava de cuptor, cu margini inalte dar nu foarte mare, se aseaza sosurile si foile de lasagna dupa cum urmeaza: primul strat este de sos ragu, se intinde bine de tot pe toata suprafata tavii, se adauga sos alb apoi se pun foile de lasagna asfel incat sa acopere si ele suprafata tavii. Se continua cu sosul bechamel, sosul ragu, foaie de lasagna, sos bechamel, sos ragu.....3 straturi de foi. Ultimul strat este de sos bechamel care se presara cu parmezan si pune la cuptor.
Se tine la cuptor timp de 40-45 de min la foc potrivit pana se rumeneste.
SPOR LA GATIT!
Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.