Ruladă din carne de porc
Reteta adaugata de: Estera Munteanu
in categoria: Carne de porc
Aleg o bucată de fleică de porc, cât mai compactă, cam de 1 kg. O feliez şi o bat cu ciocănelul de fleici, într-o pungă, să nu murdăresc prețioasa bucătărie. O presar cu sare de Himalaya şi cu piper.
Umplutura:
-100 grame bacon, tăiat fin şi călit în 2 linguri de ulei de floarea soarelui.
-2 ardei graşi medii, unul roşu şi unul galben, tăiați julien şi căliți, în tigaia cu bacon-ul.
-10 ciupercuțe Champinion, feliate şi călite cu celelalte ingrediente.
-2 ouă bătute bine şi făcute omletă moale în tigaia curată, unsă cu ulei.
Amestec toate cele de mai sus şi adaug 100 grame de caşcaval răzuit şi 100 grame telemea de vacă, uşor sărată, condimente după gust, de obicei mă limitez la sare şi piper.
Pun compoziția pe mijlocul feliei uriaşe de carne şi rulez. Închid capetele cu scobitori şi o strâng voiniceşte cu aţă, să nu se desfacă la copt.
O pun la cuptor, într-o tavă de ceramică, cu 100 ml apă şi 2-3 linguri de ulei. Pe deasupra presar sare, piper, boia dulce şi o întorc la jumătate de oră, să se facă uniform pe toate părţile şi o stropesc cu sucul propriu. Adaug vin alb sec, când e pătrunsă carnea, să iasă delicioasă.
În mod normal, la cuptor, o ţin 3-4 h, la 180°, dar aş testa-o şi la Crockpot.
Mulțumesc!
Umplutura:
-100 grame bacon, tăiat fin şi călit în 2 linguri de ulei de floarea soarelui.
-2 ardei graşi medii, unul roşu şi unul galben, tăiați julien şi căliți, în tigaia cu bacon-ul.
-10 ciupercuțe Champinion, feliate şi călite cu celelalte ingrediente.
-2 ouă bătute bine şi făcute omletă moale în tigaia curată, unsă cu ulei.
Amestec toate cele de mai sus şi adaug 100 grame de caşcaval răzuit şi 100 grame telemea de vacă, uşor sărată, condimente după gust, de obicei mă limitez la sare şi piper.
Pun compoziția pe mijlocul feliei uriaşe de carne şi rulez. Închid capetele cu scobitori şi o strâng voiniceşte cu aţă, să nu se desfacă la copt.
O pun la cuptor, într-o tavă de ceramică, cu 100 ml apă şi 2-3 linguri de ulei. Pe deasupra presar sare, piper, boia dulce şi o întorc la jumătate de oră, să se facă uniform pe toate părţile şi o stropesc cu sucul propriu. Adaug vin alb sec, când e pătrunsă carnea, să iasă delicioasă.
În mod normal, la cuptor, o ţin 3-4 h, la 180°, dar aş testa-o şi la Crockpot.
Mulțumesc!
Ruladă din carne de porc
Reteta adaugata de: Estera Munteanu
in categoria: Carne de porc
Aleg o bucată de fleică de porc, cât mai compactă, cam de 1 kg. O feliez şi o bat cu ciocănelul de fleici, într-o pungă, să nu murdăresc prețioasa bucătărie. O presar cu sare de Himalaya şi cu piper.
Umplutura:
-100 grame bacon, tăiat fin şi călit în 2 linguri de ulei de floarea soarelui.
-2 ardei graşi medii, unul roşu şi unul galben, tăiați julien şi căliți, în tigaia cu bacon-ul.
-10 ciupercuțe Champinion, feliate şi călite cu celelalte ingrediente.
-2 ouă bătute bine şi făcute omletă moale în tigaia curată, unsă cu ulei.
Amestec toate cele de mai sus şi adaug 100 grame de caşcaval răzuit şi 100 grame telemea de vacă, uşor sărată, condimente după gust, de obicei mă limitez la sare şi piper.
Pun compoziția pe mijlocul feliei uriaşe de carne şi rulez. Închid capetele cu scobitori şi o strâng voiniceşte cu aţă, să nu se desfacă la copt.
O pun la cuptor, într-o tavă de ceramică, cu 100 ml apă şi 2-3 linguri de ulei. Pe deasupra presar sare, piper, boia dulce şi o întorc la jumătate de oră, să se facă uniform pe toate părţile şi o stropesc cu sucul propriu. Adaug vin alb sec, când e pătrunsă carnea, să iasă delicioasă.
În mod normal, la cuptor, o ţin 3-4 h, la 180°, dar aş testa-o şi la Crockpot.
Mulțumesc!
Umplutura:
-100 grame bacon, tăiat fin şi călit în 2 linguri de ulei de floarea soarelui.
-2 ardei graşi medii, unul roşu şi unul galben, tăiați julien şi căliți, în tigaia cu bacon-ul.
-10 ciupercuțe Champinion, feliate şi călite cu celelalte ingrediente.
-2 ouă bătute bine şi făcute omletă moale în tigaia curată, unsă cu ulei.
Amestec toate cele de mai sus şi adaug 100 grame de caşcaval răzuit şi 100 grame telemea de vacă, uşor sărată, condimente după gust, de obicei mă limitez la sare şi piper.
Pun compoziția pe mijlocul feliei uriaşe de carne şi rulez. Închid capetele cu scobitori şi o strâng voiniceşte cu aţă, să nu se desfacă la copt.
O pun la cuptor, într-o tavă de ceramică, cu 100 ml apă şi 2-3 linguri de ulei. Pe deasupra presar sare, piper, boia dulce şi o întorc la jumătate de oră, să se facă uniform pe toate părţile şi o stropesc cu sucul propriu. Adaug vin alb sec, când e pătrunsă carnea, să iasă delicioasă.
În mod normal, la cuptor, o ţin 3-4 h, la 180°, dar aş testa-o şi la Crockpot.
Mulțumesc!
Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.