Prajitura cu prune
Reteta adaugata de: Aida Sopa
in categoria: Deserturi
ingrediente
2 oua mari(sau 3 mici)
9 linguri de ulei
15 linguri rase de faina de grau
10 linguri de lapte
10 linguri de zahar
1 lingura de zahar vanilat
1 lingurita de praf de copt
un praf de sare
coaja rasa de la o lamaie
700 gr de prune
Pentru crusta:
75 gr unt
5 linguri de faina
4 linguri de zahar
1 lingura de zahar vanilat
Ouale se bat impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie, laptele si se omogenizeaza. La final se adauga faina cernuta ,amestecata cu praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiunea tavii de 35/25 cm).
Peste compozitie se pun jumatatile de prune.
Deasupra se presara crusta care se prepara astfel:
untul(rece) se amesteca cu zaharul, faina, praful de copt si zaharul vanilat. Cu varful degetelor se amesteca pana se obtin firimituri. Prajitura se coace la 180 de grade timp de 30-35 de minute.
2 oua mari(sau 3 mici)
9 linguri de ulei
15 linguri rase de faina de grau
10 linguri de lapte
10 linguri de zahar
1 lingura de zahar vanilat
1 lingurita de praf de copt
un praf de sare
coaja rasa de la o lamaie
700 gr de prune
Pentru crusta:
75 gr unt
5 linguri de faina
4 linguri de zahar
1 lingura de zahar vanilat
Ouale se bat impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie, laptele si se omogenizeaza. La final se adauga faina cernuta ,amestecata cu praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiunea tavii de 35/25 cm).
Peste compozitie se pun jumatatile de prune.
Deasupra se presara crusta care se prepara astfel:
untul(rece) se amesteca cu zaharul, faina, praful de copt si zaharul vanilat. Cu varful degetelor se amesteca pana se obtin firimituri. Prajitura se coace la 180 de grade timp de 30-35 de minute.
Prajitura cu prune
Reteta adaugata de: Aida Sopa
in categoria: Deserturi
ingrediente
2 oua mari(sau 3 mici)
9 linguri de ulei
15 linguri rase de faina de grau
10 linguri de lapte
10 linguri de zahar
1 lingura de zahar vanilat
1 lingurita de praf de copt
un praf de sare
coaja rasa de la o lamaie
700 gr de prune
Pentru crusta:
75 gr unt
5 linguri de faina
4 linguri de zahar
1 lingura de zahar vanilat
Ouale se bat impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie, laptele si se omogenizeaza. La final se adauga faina cernuta ,amestecata cu praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiunea tavii de 35/25 cm).
Peste compozitie se pun jumatatile de prune.
Deasupra se presara crusta care se prepara astfel:
untul(rece) se amesteca cu zaharul, faina, praful de copt si zaharul vanilat. Cu varful degetelor se amesteca pana se obtin firimituri. Prajitura se coace la 180 de grade timp de 30-35 de minute.
2 oua mari(sau 3 mici)
9 linguri de ulei
15 linguri rase de faina de grau
10 linguri de lapte
10 linguri de zahar
1 lingura de zahar vanilat
1 lingurita de praf de copt
un praf de sare
coaja rasa de la o lamaie
700 gr de prune
Pentru crusta:
75 gr unt
5 linguri de faina
4 linguri de zahar
1 lingura de zahar vanilat
Ouale se bat impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie, laptele si se omogenizeaza. La final se adauga faina cernuta ,amestecata cu praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiunea tavii de 35/25 cm).
Peste compozitie se pun jumatatile de prune.
Deasupra se presara crusta care se prepara astfel:
untul(rece) se amesteca cu zaharul, faina, praful de copt si zaharul vanilat. Cu varful degetelor se amesteca pana se obtin firimituri. Prajitura se coace la 180 de grade timp de 30-35 de minute.
Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.