Iepure cu sos de roşii
Reteta adaugata de: Costin Valentin Farcus
in categoria: Carne de iepure
Ingrediente
1 bucată iepure
1 cutie roșii decojite
2-3 linguri sos de roşii
1 bucată ceapă roșie
1 bucată portocală
2-3 bucăți cuișoare
1 bucată scorțișoară băţ
piper boabe
ulei de măsline
sare.
Mod de preparare:
Iepurele se porţionează,bucăţile se şterg cu şerveţele absorbante,se presară cu sare,şi se lasă aproximativ 20 de minute.Într-o tigaie se încing 2-3 linguri de ulei de măsline şi se adaugă bucăţile de iepure.Se întorc pe toate părţile, până nu se mai vede carne cu sânge.Ceapa se taie solzişori şi se adaugă peste iepure, în tigaie.Cu ajutorul unui curăţător de legume, se ia o parte din coaja de la portocală, fără a pătrunde foarte mult în partea albă a cojii. Apoi portocala se stoarce,ar sucul se adaugă peste carnea de iepure, după ce s-a călit şi ceapa.Se adaugă tot acum şi sosul de roşii şi roşiile decojite,piperul boabe,băţul de scorţişoară, cuişoarele şi se lasă să fiarbă acoperit aproximativ 10 minute. Se transferă totul în vasul ceramic de la slow cooker şi se mai lasă la slow cam 4 ore.Se serveşte cu sosul de roşii.
1 bucată iepure
1 cutie roșii decojite
2-3 linguri sos de roşii
1 bucată ceapă roșie
1 bucată portocală
2-3 bucăți cuișoare
1 bucată scorțișoară băţ
piper boabe
ulei de măsline
sare.
Mod de preparare:
Iepurele se porţionează,bucăţile se şterg cu şerveţele absorbante,se presară cu sare,şi se lasă aproximativ 20 de minute.Într-o tigaie se încing 2-3 linguri de ulei de măsline şi se adaugă bucăţile de iepure.Se întorc pe toate părţile, până nu se mai vede carne cu sânge.Ceapa se taie solzişori şi se adaugă peste iepure, în tigaie.Cu ajutorul unui curăţător de legume, se ia o parte din coaja de la portocală, fără a pătrunde foarte mult în partea albă a cojii. Apoi portocala se stoarce,ar sucul se adaugă peste carnea de iepure, după ce s-a călit şi ceapa.Se adaugă tot acum şi sosul de roşii şi roşiile decojite,piperul boabe,băţul de scorţişoară, cuişoarele şi se lasă să fiarbă acoperit aproximativ 10 minute. Se transferă totul în vasul ceramic de la slow cooker şi se mai lasă la slow cam 4 ore.Se serveşte cu sosul de roşii.
Iepure cu sos de roşii
Reteta adaugata de: Costin Valentin Farcus
in categoria: Carne de iepure
Ingrediente
1 bucată iepure
1 cutie roșii decojite
2-3 linguri sos de roşii
1 bucată ceapă roșie
1 bucată portocală
2-3 bucăți cuișoare
1 bucată scorțișoară băţ
piper boabe
ulei de măsline
sare.
Mod de preparare:
Iepurele se porţionează,bucăţile se şterg cu şerveţele absorbante,se presară cu sare,şi se lasă aproximativ 20 de minute.Într-o tigaie se încing 2-3 linguri de ulei de măsline şi se adaugă bucăţile de iepure.Se întorc pe toate părţile, până nu se mai vede carne cu sânge.Ceapa se taie solzişori şi se adaugă peste iepure, în tigaie.Cu ajutorul unui curăţător de legume, se ia o parte din coaja de la portocală, fără a pătrunde foarte mult în partea albă a cojii. Apoi portocala se stoarce,ar sucul se adaugă peste carnea de iepure, după ce s-a călit şi ceapa.Se adaugă tot acum şi sosul de roşii şi roşiile decojite,piperul boabe,băţul de scorţişoară, cuişoarele şi se lasă să fiarbă acoperit aproximativ 10 minute. Se transferă totul în vasul ceramic de la slow cooker şi se mai lasă la slow cam 4 ore.Se serveşte cu sosul de roşii.
1 bucată iepure
1 cutie roșii decojite
2-3 linguri sos de roşii
1 bucată ceapă roșie
1 bucată portocală
2-3 bucăți cuișoare
1 bucată scorțișoară băţ
piper boabe
ulei de măsline
sare.
Mod de preparare:
Iepurele se porţionează,bucăţile se şterg cu şerveţele absorbante,se presară cu sare,şi se lasă aproximativ 20 de minute.Într-o tigaie se încing 2-3 linguri de ulei de măsline şi se adaugă bucăţile de iepure.Se întorc pe toate părţile, până nu se mai vede carne cu sânge.Ceapa se taie solzişori şi se adaugă peste iepure, în tigaie.Cu ajutorul unui curăţător de legume, se ia o parte din coaja de la portocală, fără a pătrunde foarte mult în partea albă a cojii. Apoi portocala se stoarce,ar sucul se adaugă peste carnea de iepure, după ce s-a călit şi ceapa.Se adaugă tot acum şi sosul de roşii şi roşiile decojite,piperul boabe,băţul de scorţişoară, cuişoarele şi se lasă să fiarbă acoperit aproximativ 10 minute. Se transferă totul în vasul ceramic de la slow cooker şi se mai lasă la slow cam 4 ore.Se serveşte cu sosul de roşii.
Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.