Sarmale din carne de curcan in foi de stevie - 5 buc. ceapa alba - 1/2 lingurita oregano uscat - 1 lingurita sare - 5 lingura pasta de tomate - 150 gr orez - 800 gr pulpa superioara de curcan fara os - 7 buc. legaturi stevie - 1 lingurita piper negru mac
Reteta adaugata de: Gheorghe Manole
in categoria: Carne de pasare
Sarmale din carne de curcan in foi de stevie
- 5 buc. ceapa alba
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita sare
- 5 lingura pasta de tomate
- 150 gr orez
- 800 gr pulpa superioara de curcan fara os
- 7 buc. legaturi stevie
- 1 lingurita piper negru macinat
Se toaca carnea de curcan.
Ceapa tocata marunt se pune la calit in 2 linguri de ulei incins. Cand a devenit aurie se adauga orezul spalat bine. oregano si 100 ml apa, Se amesteca bine si se lasa compozitia pe foc, pana ce orezul s-a inmuiat. Se lasa apoi sa se raceaca si se amesteca cu carnea tocata, condimentand amestecul cu sare si piper.
Folile de stevie se spala bine cu apa rece apoi se oparesc cu apa fierbinte cat sa se inmoaie putin pentru a se putea inveli in ele amestecul pentru sarmale.
Se formeaza sarmalele apoi se aranjeaza, in spirala, intr-o cratita unsa cu putin ulei. Deasupra lor se toarna pasta de tomate diluata cu apa rece apoi se pune cratita la cuptorul incins pentru cca 1 ora.
Se servesc fierbinti simple, cu smantana sau cu iaurt
- 5 buc. ceapa alba
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita sare
- 5 lingura pasta de tomate
- 150 gr orez
- 800 gr pulpa superioara de curcan fara os
- 7 buc. legaturi stevie
- 1 lingurita piper negru macinat
Se toaca carnea de curcan.
Ceapa tocata marunt se pune la calit in 2 linguri de ulei incins. Cand a devenit aurie se adauga orezul spalat bine. oregano si 100 ml apa, Se amesteca bine si se lasa compozitia pe foc, pana ce orezul s-a inmuiat. Se lasa apoi sa se raceaca si se amesteca cu carnea tocata, condimentand amestecul cu sare si piper.
Folile de stevie se spala bine cu apa rece apoi se oparesc cu apa fierbinte cat sa se inmoaie putin pentru a se putea inveli in ele amestecul pentru sarmale.
Se formeaza sarmalele apoi se aranjeaza, in spirala, intr-o cratita unsa cu putin ulei. Deasupra lor se toarna pasta de tomate diluata cu apa rece apoi se pune cratita la cuptorul incins pentru cca 1 ora.
Se servesc fierbinti simple, cu smantana sau cu iaurt
Sarmale din carne de curcan in foi de stevie - 5 buc. ceapa alba - 1/2 lingurita oregano uscat - 1 lingurita sare - 5 lingura pasta de tomate - 150 gr orez - 800 gr pulpa superioara de curcan fara os - 7 buc. legaturi stevie - 1 lingurita piper negru mac
Reteta adaugata de: Gheorghe Manole
in categoria: Carne de pasare
Sarmale din carne de curcan in foi de stevie
- 5 buc. ceapa alba
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita sare
- 5 lingura pasta de tomate
- 150 gr orez
- 800 gr pulpa superioara de curcan fara os
- 7 buc. legaturi stevie
- 1 lingurita piper negru macinat
Se toaca carnea de curcan.
Ceapa tocata marunt se pune la calit in 2 linguri de ulei incins. Cand a devenit aurie se adauga orezul spalat bine. oregano si 100 ml apa, Se amesteca bine si se lasa compozitia pe foc, pana ce orezul s-a inmuiat. Se lasa apoi sa se raceaca si se amesteca cu carnea tocata, condimentand amestecul cu sare si piper.
Folile de stevie se spala bine cu apa rece apoi se oparesc cu apa fierbinte cat sa se inmoaie putin pentru a se putea inveli in ele amestecul pentru sarmale.
Se formeaza sarmalele apoi se aranjeaza, in spirala, intr-o cratita unsa cu putin ulei. Deasupra lor se toarna pasta de tomate diluata cu apa rece apoi se pune cratita la cuptorul incins pentru cca 1 ora.
Se servesc fierbinti simple, cu smantana sau cu iaurt
- 5 buc. ceapa alba
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita sare
- 5 lingura pasta de tomate
- 150 gr orez
- 800 gr pulpa superioara de curcan fara os
- 7 buc. legaturi stevie
- 1 lingurita piper negru macinat
Se toaca carnea de curcan.
Ceapa tocata marunt se pune la calit in 2 linguri de ulei incins. Cand a devenit aurie se adauga orezul spalat bine. oregano si 100 ml apa, Se amesteca bine si se lasa compozitia pe foc, pana ce orezul s-a inmuiat. Se lasa apoi sa se raceaca si se amesteca cu carnea tocata, condimentand amestecul cu sare si piper.
Folile de stevie se spala bine cu apa rece apoi se oparesc cu apa fierbinte cat sa se inmoaie putin pentru a se putea inveli in ele amestecul pentru sarmale.
Se formeaza sarmalele apoi se aranjeaza, in spirala, intr-o cratita unsa cu putin ulei. Deasupra lor se toarna pasta de tomate diluata cu apa rece apoi se pune cratita la cuptorul incins pentru cca 1 ora.
Se servesc fierbinti simple, cu smantana sau cu iaurt
Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.