Piept de rata cu piure de cartofi
Reteta adaugata de: Ioana Timea Iurea
in categoria: Carne de pasare
Ingrediente:
1 kg piept rata
2 fire cimbrisor
20 ml ulei de masline
Sare
Piper
4 catei de usturoi
Cimbru uscat tocat marunt.
Preparare:
Se spala pieptul de rata si se sterge cu un prosop de hartie.
Se maseaza carnea cu sare apoi se cresteaza si se introduce usturoiul taiat rondele.
Pieptul de rata se aseaza intr-o tava pe firele de cimbrisor,se presara cimbru, piper si ulei si se adauga o cana de apa, dupa toate acestea se acopera cu folie de aluminiu si se introduce la cuptorul incins in prealabil.
Se lasa la cuptor 35 de minute pe o parte apoi se intoarce pentru inca 35 de minute. Dupa totalul de 70 de minute se inlatura folia de aluminiu si se mai lasa app. O ora in cuptor, timp in care se stropeste cu propria grasime din tava.
Se tine la cuptor pana obtinem o crusta rumena.
Se serveste impreuna cu cartofi piure si muraturi.
Pofta buna!
1 kg piept rata
2 fire cimbrisor
20 ml ulei de masline
Sare
Piper
4 catei de usturoi
Cimbru uscat tocat marunt.
Preparare:
Se spala pieptul de rata si se sterge cu un prosop de hartie.
Se maseaza carnea cu sare apoi se cresteaza si se introduce usturoiul taiat rondele.
Pieptul de rata se aseaza intr-o tava pe firele de cimbrisor,se presara cimbru, piper si ulei si se adauga o cana de apa, dupa toate acestea se acopera cu folie de aluminiu si se introduce la cuptorul incins in prealabil.
Se lasa la cuptor 35 de minute pe o parte apoi se intoarce pentru inca 35 de minute. Dupa totalul de 70 de minute se inlatura folia de aluminiu si se mai lasa app. O ora in cuptor, timp in care se stropeste cu propria grasime din tava.
Se tine la cuptor pana obtinem o crusta rumena.
Se serveste impreuna cu cartofi piure si muraturi.
Pofta buna!
Piept de rata cu piure de cartofi
Reteta adaugata de: Ioana Timea Iurea
in categoria: Carne de pasare
Ingrediente:
1 kg piept rata
2 fire cimbrisor
20 ml ulei de masline
Sare
Piper
4 catei de usturoi
Cimbru uscat tocat marunt.
Preparare:
Se spala pieptul de rata si se sterge cu un prosop de hartie.
Se maseaza carnea cu sare apoi se cresteaza si se introduce usturoiul taiat rondele.
Pieptul de rata se aseaza intr-o tava pe firele de cimbrisor,se presara cimbru, piper si ulei si se adauga o cana de apa, dupa toate acestea se acopera cu folie de aluminiu si se introduce la cuptorul incins in prealabil.
Se lasa la cuptor 35 de minute pe o parte apoi se intoarce pentru inca 35 de minute. Dupa totalul de 70 de minute se inlatura folia de aluminiu si se mai lasa app. O ora in cuptor, timp in care se stropeste cu propria grasime din tava.
Se tine la cuptor pana obtinem o crusta rumena.
Se serveste impreuna cu cartofi piure si muraturi.
Pofta buna!
1 kg piept rata
2 fire cimbrisor
20 ml ulei de masline
Sare
Piper
4 catei de usturoi
Cimbru uscat tocat marunt.
Preparare:
Se spala pieptul de rata si se sterge cu un prosop de hartie.
Se maseaza carnea cu sare apoi se cresteaza si se introduce usturoiul taiat rondele.
Pieptul de rata se aseaza intr-o tava pe firele de cimbrisor,se presara cimbru, piper si ulei si se adauga o cana de apa, dupa toate acestea se acopera cu folie de aluminiu si se introduce la cuptorul incins in prealabil.
Se lasa la cuptor 35 de minute pe o parte apoi se intoarce pentru inca 35 de minute. Dupa totalul de 70 de minute se inlatura folia de aluminiu si se mai lasa app. O ora in cuptor, timp in care se stropeste cu propria grasime din tava.
Se tine la cuptor pana obtinem o crusta rumena.
Se serveste impreuna cu cartofi piure si muraturi.
Pofta buna!
Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.