Coada de vita cu legume
Reteta adaugata de: Florentin Mocanu
in categoria: Specialitati
Ingrediente pentru 4 portii:
- 8-10 bucati de coada de vita taiata printer vertebre;
- 1 cartof mare;
- 1 ceapa mare;
- 1 radacina de telina medie;
- 2 radacini de pastarnac medii;
- 2-3 morcovi medii;
- 20-30 boabe de piper rosu;
- 10-20 boabe piper negru;
- 2 foi de dafin;
- 2 cuisoare;
- 14-15 catei de usturoi;
- 4-5 linguri de ulei de masline;
- un cub 30-40 g unt;
- 2-3 linguri de faina;
- 1-2 linguri sare;
- 300-400 ml vin rosu demise sau demidulce;
- 300-400 ml de baza supa de vita.
Se fraca bucatile de coada de vita cu sare si se pudreaza cu faina.
Se rumenesc in uleiul si untul incinse astfel cat sa nu se arda.
Se scot bucatile de coada si se caleste ceapa taiata fin si 3-4 catei de usturoi tocati.
Se adauga morcovii, pastarnacul, telina si cartoful teiate bucati de marime medie si cat mai egale posibil.
Dupa 2-3 minute se adauga bucatile de coada de vita, se aranjeaza cu legumele si se pune vinul. Dup[ evaporarea alcoolului se adauga condimentele si cateii de usturoi ramasi, necurartati, se pune baza de vita ana acopera bucatile de coada, se pune capacul (sau se acopera cu staniol) si se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade Celsius 15-20 minute, dupa care se scade temperature la 140 de grade Celsius si se lasa 3-4 ore (in functie de varsta vitei). Se ia capacul, se verifica de sare si se mai lasa 30-40 de minute.
Se serveste cu garnitura din legumele cu care a fost preparata sau cu un piure din ele. Sosul se strecoara si se pune peste coada.
Slow Cookerul poate fi o variant mai buna si mai exacta decat cuptorul.
- 8-10 bucati de coada de vita taiata printer vertebre;
- 1 cartof mare;
- 1 ceapa mare;
- 1 radacina de telina medie;
- 2 radacini de pastarnac medii;
- 2-3 morcovi medii;
- 20-30 boabe de piper rosu;
- 10-20 boabe piper negru;
- 2 foi de dafin;
- 2 cuisoare;
- 14-15 catei de usturoi;
- 4-5 linguri de ulei de masline;
- un cub 30-40 g unt;
- 2-3 linguri de faina;
- 1-2 linguri sare;
- 300-400 ml vin rosu demise sau demidulce;
- 300-400 ml de baza supa de vita.
Se fraca bucatile de coada de vita cu sare si se pudreaza cu faina.
Se rumenesc in uleiul si untul incinse astfel cat sa nu se arda.
Se scot bucatile de coada si se caleste ceapa taiata fin si 3-4 catei de usturoi tocati.
Se adauga morcovii, pastarnacul, telina si cartoful teiate bucati de marime medie si cat mai egale posibil.
Dupa 2-3 minute se adauga bucatile de coada de vita, se aranjeaza cu legumele si se pune vinul. Dup[ evaporarea alcoolului se adauga condimentele si cateii de usturoi ramasi, necurartati, se pune baza de vita ana acopera bucatile de coada, se pune capacul (sau se acopera cu staniol) si se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade Celsius 15-20 minute, dupa care se scade temperature la 140 de grade Celsius si se lasa 3-4 ore (in functie de varsta vitei). Se ia capacul, se verifica de sare si se mai lasa 30-40 de minute.
Se serveste cu garnitura din legumele cu care a fost preparata sau cu un piure din ele. Sosul se strecoara si se pune peste coada.
Slow Cookerul poate fi o variant mai buna si mai exacta decat cuptorul.
Coada de vita cu legume
Reteta adaugata de: Florentin Mocanu
in categoria: Specialitati
Ingrediente pentru 4 portii:
- 8-10 bucati de coada de vita taiata printer vertebre;
- 1 cartof mare;
- 1 ceapa mare;
- 1 radacina de telina medie;
- 2 radacini de pastarnac medii;
- 2-3 morcovi medii;
- 20-30 boabe de piper rosu;
- 10-20 boabe piper negru;
- 2 foi de dafin;
- 2 cuisoare;
- 14-15 catei de usturoi;
- 4-5 linguri de ulei de masline;
- un cub 30-40 g unt;
- 2-3 linguri de faina;
- 1-2 linguri sare;
- 300-400 ml vin rosu demise sau demidulce;
- 300-400 ml de baza supa de vita.
Se fraca bucatile de coada de vita cu sare si se pudreaza cu faina.
Se rumenesc in uleiul si untul incinse astfel cat sa nu se arda.
Se scot bucatile de coada si se caleste ceapa taiata fin si 3-4 catei de usturoi tocati.
Se adauga morcovii, pastarnacul, telina si cartoful teiate bucati de marime medie si cat mai egale posibil.
Dupa 2-3 minute se adauga bucatile de coada de vita, se aranjeaza cu legumele si se pune vinul. Dup[ evaporarea alcoolului se adauga condimentele si cateii de usturoi ramasi, necurartati, se pune baza de vita ana acopera bucatile de coada, se pune capacul (sau se acopera cu staniol) si se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade Celsius 15-20 minute, dupa care se scade temperature la 140 de grade Celsius si se lasa 3-4 ore (in functie de varsta vitei). Se ia capacul, se verifica de sare si se mai lasa 30-40 de minute.
Se serveste cu garnitura din legumele cu care a fost preparata sau cu un piure din ele. Sosul se strecoara si se pune peste coada.
Slow Cookerul poate fi o variant mai buna si mai exacta decat cuptorul.
- 8-10 bucati de coada de vita taiata printer vertebre;
- 1 cartof mare;
- 1 ceapa mare;
- 1 radacina de telina medie;
- 2 radacini de pastarnac medii;
- 2-3 morcovi medii;
- 20-30 boabe de piper rosu;
- 10-20 boabe piper negru;
- 2 foi de dafin;
- 2 cuisoare;
- 14-15 catei de usturoi;
- 4-5 linguri de ulei de masline;
- un cub 30-40 g unt;
- 2-3 linguri de faina;
- 1-2 linguri sare;
- 300-400 ml vin rosu demise sau demidulce;
- 300-400 ml de baza supa de vita.
Se fraca bucatile de coada de vita cu sare si se pudreaza cu faina.
Se rumenesc in uleiul si untul incinse astfel cat sa nu se arda.
Se scot bucatile de coada si se caleste ceapa taiata fin si 3-4 catei de usturoi tocati.
Se adauga morcovii, pastarnacul, telina si cartoful teiate bucati de marime medie si cat mai egale posibil.
Dupa 2-3 minute se adauga bucatile de coada de vita, se aranjeaza cu legumele si se pune vinul. Dup[ evaporarea alcoolului se adauga condimentele si cateii de usturoi ramasi, necurartati, se pune baza de vita ana acopera bucatile de coada, se pune capacul (sau se acopera cu staniol) si se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade Celsius 15-20 minute, dupa care se scade temperature la 140 de grade Celsius si se lasa 3-4 ore (in functie de varsta vitei). Se ia capacul, se verifica de sare si se mai lasa 30-40 de minute.
Se serveste cu garnitura din legumele cu care a fost preparata sau cu un piure din ele. Sosul se strecoara si se pune peste coada.
Slow Cookerul poate fi o variant mai buna si mai exacta decat cuptorul.
Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.