Fasole cu ciolan
Reteta adaugata de: Florentina Mogoroase
in categoria: Specialitati
Ingrediente
1 kilogram de fasole uscată (înmuiată peste noapte)
1 ciolan afumat
2 linguri de ulei
3 foi de dafin
1 ceapă albă mare
2 morcovi
1 lingură boia de ardei
1 linguriţă rasă de oregano
1 linguriţă seminţe de coriandru măcinate
1 linguriţă de chimen
3 linguri de pastă de tomate
1 lingură de miere
sare şi piper
Mod de preparare
1. Fierbeţi ciolanul la foc mic. După ce carnea a fiert, scoateţi-o din zeama în care a fiert şi lăsaţi-o să se răcească. Păstraţi zeama în care a fiert carnea.
2. În paralel, fierbeţi fasolea în apă fără sare până când boabele sunt fierte pe jumătate.
3. Tocaţi ceapa şi tăiaţi morcovul rondele, apoi rumeniţil-e în ulei. Adăugaţi boiaua de ardei şi lăsaţi-o să se rumenească puţin.
4. Adăugaţi carnea de pe os, tăiată în bucăţi potrivit de mari, fasolea (fără apa în care a fiert) şi acoperiţi-o cu zeama în care a fiert carnea. Adăugaţi pasta de tomate, lingura de miere, foile de dafin, coriandrul măcinat şi chimenul şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când toate ingredientele sunt fierte. Asezonaţi cu sare şi piper.
Se serveşte cu murături.
1 kilogram de fasole uscată (înmuiată peste noapte)
1 ciolan afumat
2 linguri de ulei
3 foi de dafin
1 ceapă albă mare
2 morcovi
1 lingură boia de ardei
1 linguriţă rasă de oregano
1 linguriţă seminţe de coriandru măcinate
1 linguriţă de chimen
3 linguri de pastă de tomate
1 lingură de miere
sare şi piper
Mod de preparare
1. Fierbeţi ciolanul la foc mic. După ce carnea a fiert, scoateţi-o din zeama în care a fiert şi lăsaţi-o să se răcească. Păstraţi zeama în care a fiert carnea.
2. În paralel, fierbeţi fasolea în apă fără sare până când boabele sunt fierte pe jumătate.
3. Tocaţi ceapa şi tăiaţi morcovul rondele, apoi rumeniţil-e în ulei. Adăugaţi boiaua de ardei şi lăsaţi-o să se rumenească puţin.
4. Adăugaţi carnea de pe os, tăiată în bucăţi potrivit de mari, fasolea (fără apa în care a fiert) şi acoperiţi-o cu zeama în care a fiert carnea. Adăugaţi pasta de tomate, lingura de miere, foile de dafin, coriandrul măcinat şi chimenul şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când toate ingredientele sunt fierte. Asezonaţi cu sare şi piper.
Se serveşte cu murături.
Fasole cu ciolan
Reteta adaugata de: Florentina Mogoroase
in categoria: Specialitati
Ingrediente
1 kilogram de fasole uscată (înmuiată peste noapte)
1 ciolan afumat
2 linguri de ulei
3 foi de dafin
1 ceapă albă mare
2 morcovi
1 lingură boia de ardei
1 linguriţă rasă de oregano
1 linguriţă seminţe de coriandru măcinate
1 linguriţă de chimen
3 linguri de pastă de tomate
1 lingură de miere
sare şi piper
Mod de preparare
1. Fierbeţi ciolanul la foc mic. După ce carnea a fiert, scoateţi-o din zeama în care a fiert şi lăsaţi-o să se răcească. Păstraţi zeama în care a fiert carnea.
2. În paralel, fierbeţi fasolea în apă fără sare până când boabele sunt fierte pe jumătate.
3. Tocaţi ceapa şi tăiaţi morcovul rondele, apoi rumeniţil-e în ulei. Adăugaţi boiaua de ardei şi lăsaţi-o să se rumenească puţin.
4. Adăugaţi carnea de pe os, tăiată în bucăţi potrivit de mari, fasolea (fără apa în care a fiert) şi acoperiţi-o cu zeama în care a fiert carnea. Adăugaţi pasta de tomate, lingura de miere, foile de dafin, coriandrul măcinat şi chimenul şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când toate ingredientele sunt fierte. Asezonaţi cu sare şi piper.
Se serveşte cu murături.
1 kilogram de fasole uscată (înmuiată peste noapte)
1 ciolan afumat
2 linguri de ulei
3 foi de dafin
1 ceapă albă mare
2 morcovi
1 lingură boia de ardei
1 linguriţă rasă de oregano
1 linguriţă seminţe de coriandru măcinate
1 linguriţă de chimen
3 linguri de pastă de tomate
1 lingură de miere
sare şi piper
Mod de preparare
1. Fierbeţi ciolanul la foc mic. După ce carnea a fiert, scoateţi-o din zeama în care a fiert şi lăsaţi-o să se răcească. Păstraţi zeama în care a fiert carnea.
2. În paralel, fierbeţi fasolea în apă fără sare până când boabele sunt fierte pe jumătate.
3. Tocaţi ceapa şi tăiaţi morcovul rondele, apoi rumeniţil-e în ulei. Adăugaţi boiaua de ardei şi lăsaţi-o să se rumenească puţin.
4. Adăugaţi carnea de pe os, tăiată în bucăţi potrivit de mari, fasolea (fără apa în care a fiert) şi acoperiţi-o cu zeama în care a fiert carnea. Adăugaţi pasta de tomate, lingura de miere, foile de dafin, coriandrul măcinat şi chimenul şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când toate ingredientele sunt fierte. Asezonaţi cu sare şi piper.
Se serveşte cu murături.
Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.