Răcitură ( Piftie) de porc
Reteta adaugata de: Balan Raisa
in categoria: Carne de porc
Porția se face din picioare de porc , coada , cap , urechi , tot ce contine cartilaj ce ajuta sa se faca gelatina.
Noua ne place sa aiba si carne mai multă astfel că o fac dintr-un ciolan de porc si 2-3 picioare. Rareori mai pun si legume.Condimente după gust si mult usturoi :)
Se pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare si se acopera cu apa cat sa depaseasca nivelul carnii.Se pune la foc potrivit lasind sa fiarba pana cind carnea se desface usor de pe oase ( 4-5 ore minim ). Aproape de final se pot pune legumele ( sunt optionale) . După ce a fiert se alege carnea, se toaca si se pune in farfurii.
La sfarsit se piseaza usturoiul cu putina sare si se amesteca cu zeama strecurata bine si se pune in farfuriile pregatite, apoi la rece pana se încheagă bine. Mie imi place sa o mănânc cu hrean în otet.
Noua ne place sa aiba si carne mai multă astfel că o fac dintr-un ciolan de porc si 2-3 picioare. Rareori mai pun si legume.Condimente după gust si mult usturoi :)
Se pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare si se acopera cu apa cat sa depaseasca nivelul carnii.Se pune la foc potrivit lasind sa fiarba pana cind carnea se desface usor de pe oase ( 4-5 ore minim ). Aproape de final se pot pune legumele ( sunt optionale) . După ce a fiert se alege carnea, se toaca si se pune in farfurii.
La sfarsit se piseaza usturoiul cu putina sare si se amesteca cu zeama strecurata bine si se pune in farfuriile pregatite, apoi la rece pana se încheagă bine. Mie imi place sa o mănânc cu hrean în otet.
Răcitură ( Piftie) de porc
Reteta adaugata de: Balan Raisa
in categoria: Carne de porc
Porția se face din picioare de porc , coada , cap , urechi , tot ce contine cartilaj ce ajuta sa se faca gelatina.
Noua ne place sa aiba si carne mai multă astfel că o fac dintr-un ciolan de porc si 2-3 picioare. Rareori mai pun si legume.Condimente după gust si mult usturoi :)
Se pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare si se acopera cu apa cat sa depaseasca nivelul carnii.Se pune la foc potrivit lasind sa fiarba pana cind carnea se desface usor de pe oase ( 4-5 ore minim ). Aproape de final se pot pune legumele ( sunt optionale) . După ce a fiert se alege carnea, se toaca si se pune in farfurii.
La sfarsit se piseaza usturoiul cu putina sare si se amesteca cu zeama strecurata bine si se pune in farfuriile pregatite, apoi la rece pana se încheagă bine. Mie imi place sa o mănânc cu hrean în otet.
Noua ne place sa aiba si carne mai multă astfel că o fac dintr-un ciolan de porc si 2-3 picioare. Rareori mai pun si legume.Condimente după gust si mult usturoi :)
Se pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare si se acopera cu apa cat sa depaseasca nivelul carnii.Se pune la foc potrivit lasind sa fiarba pana cind carnea se desface usor de pe oase ( 4-5 ore minim ). Aproape de final se pot pune legumele ( sunt optionale) . După ce a fiert se alege carnea, se toaca si se pune in farfurii.
La sfarsit se piseaza usturoiul cu putina sare si se amesteca cu zeama strecurata bine si se pune in farfuriile pregatite, apoi la rece pana se încheagă bine. Mie imi place sa o mănânc cu hrean în otet.
Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.