Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă langoși cu toping de smântână, usturoi și cascaval la vasul oval din fontă emailată de 6.6L by Prajiturela

Rețetă langoși cu toping de smântână, usturoi și cascaval la vasul oval din fontă emailată de 6.6L by Prajiturela
Rețetă langoși cu toping de smântână, usturoi și cascaval la vasul oval din fontă emailată de 6.6L by Prajiturela

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru langoși:
• 500 g făină albă de grâu
• 300 ml lapte călduț
• 20 g drojdie proaspătă sau 7 g uscată
• 1 linguriță zahăr
• 1 linguriță sare
• 1 lingură de ulei vegetal ptr uns bolul
• Minim 500 ml ulei pentru prăjit

Pentru toping:
• 200 g smântână fermentată
• 2 căței de usturoi, zdrobiți și amestecați cu apă și sare
• 200 g cașcaval răzuit

Descriere

Prăjiturela a testat vasul de gătit Crock-Pot din fontă emailată cu capacitate de 6.6 l pentru a pregăti o gustare delicioasă - langosi cu smântână, usturoi și topping de cașcaval, rețetă ungurească. Dacă vrei să prăjești uniform în baie de ulei și să obții un strat crocant la exterior,  vasele de fontă emailată de la Crock-Pot sunt soluția ideală.

Mod de preparare

  • Amestecăm 100 ml lapte cu drojdia și zahărul și lăsam 10 să se activeze drojdia - trebuie să se formeze o spumă, asta înseamnă că drojdia s-a activat 
  • Amestecăm faina cu sarea, apoi adaugăm restul de lapte și amestecul cu drojdie 
  • Frământam aluatul 10-15 minute cu mâna sau 5-7 minute cu mixerul, până devine elastic
  • Ungem bolul cu ulei, punem aluatul și îl lăsăm la dospit într-un loc cald pentru 1 h sau până își dublează volumul
  • În vasul de fontă punem minim 500 ml ulei și dăm focul la mediu
  • Lăsăm la încins (nu crește intensitatea focului) până uleiul ajunge la 170 de grade
  • Dacă nu avem termometru, facem testul cu aluatul: punem o bucățică mică de aluat în vas, dacă uleiul e încins, acesta trebuie să facă bule de jur împrejur și să se ridice imediat la suprafață
  • Luăm câte o bila de aluat (de mărimea unui kiwi) și îl întindem într-o formă circulară de mărimea unei palme cu degetele desfăcute 
  • Punem langosii în uleiul încins
  • Știm că e prăjit pe o parte când nu mai bolborosește uleiul pe margini sau când capătă culoare aurie 
  • Prăjim langoșii pe ambele părți, îi scoatem pe prosoape de hârtie și îi savuram cu smântână, usturoi, cașcaval. 

Îi putem savura și ca desert cu cremă de ciocolata sau gem.