Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă friptură de miel cu vin gătită încet la cuptor în vasul din fontă emailată de 6.6L Crock-Pot pregătită de Mihai Gătește

Rețetă friptură de miel cu vin gătită încet la cuptor în vasul din fontă emailată de 6.6L Crock-Pot pregătită de Mihai Gătește
Rețetă friptură de miel cu vin gătită încet la cuptor în vasul din fontă emailată de 6.6L Crock-Pot pregătită de Mihai Gătește Rețetă friptură de miel cu vin gătită încet la cuptor în vasul din fontă emailată de 6.6L Crock-Pot pregătită de Mihai Gătește

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

3h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 1,6-1,8 kg pulpă de miel cu os
• 8 căței de usturoi + 1 căpățână de usturoi
• Câteva fire de șofran
• 8-10 fire de cimbru proaspăt
• 1 ceapă mare
• 300 g morcovi
• 500 g cartofi noi
• 400 ml vin alb sec
• sare și piper

Descriere

 Carnea de miel este vedeta preparatelor tradiţionale în timpul sărbătorilor de Paşte, dar trebuie să ştii să o găteşti bine. Cu vasele din fontă emailată Crock-Pot, carnea de miel se va găti uniform și va fi fragedă și aromată. Lasă-te inspirat de rețeta preparată de Mihai Gătește și pregătește și tu pulpă de miel gătită încet. 

Mod de preparare

  • Încinge cuptorul la 220 de grade cu ventilație.
  • Până se încinge cuptorul, pisează într-un mojar cei 8 căței de usturoi cu ½ lingurițe de sare (sau 1 linguriță de fulgi de sare).
  • Adaugă șofranul, frunzele de la 6 ramuri de cimbru, piper și 8 linguri de ulei și amestecă bine. 
  • Fă mai multe crestături cu un cuțit ascuțit pe toată suprafața cărnii de miel și desprinde puțin carnea de os la capete.
  • Unge bucata de carne cu amestecul cu ulei de măsline – pune cât mai mult în buzunarele tăiate în carne. 
  • Pune bucata de miel în vasul de fontă emailată Crock-Pot și pune vasul în cuptorul încins 20 de minute, fără capac.
  • Cât timp stă la cuptor, curăță morcovii și taie-i în batoane groase de 1,5 cm. 
  • Spală bine cartofii și taie-i în bucăți de 3-4 cm.
  • Curăță ceapa și tai-o în 6-8 felii mari.
  • Sparge căpățâna de usturoi, dar nu decoji cățeii. 
  • Pune vinul într-o cratiță și încălzește-l până aproape fierbe.
  • Când a expirat timpul la carne, scoate vasul de fontă emailată, redu temperatura cuptorului la 160 de grade cu ventilație și adaugă legumele sub și pe lângă carnea de miel, adaugă ramurile de cimbru rămase, sare, piper și toarnă vinul deasupra. 
  • Pune capacul și pune vasul în cuptor pentru 2 ore și jumătate.
  • Întoarce carnea după 50 de minute și apoi întoarce-o, din nou, în poziția inițială după 40 de minute.
  • Dacă e prea mult lichid în cratiță, ia capacul în ultimele 45 de minute.