Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă pui la cuptor la vasul din fontă emailată 6.6L Crock-pot by Rețetele Mihaelei

Rețetă pui la cuptor la vasul din fontă emailată 6.6L Crock-pot by Rețetele Mihaelei
Rețetă pui la cuptor la vasul din fontă emailată 6.6L Crock-pot by Rețetele Mihaelei Rețetă pui la cuptor la vasul din fontă emailată 6.6L Crock-pot by Rețetele Mihaelei Rețetă pui la cuptor la vasul din fontă emailată 6.6L Crock-pot by Rețetele Mihaelei

Porții

6

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

1h:45m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 1 pui mare de 2.2 kg
• 1.2 kg de cartofi
• 2 morcovi mari
• 2 rădăcini de pătrunjel mari
• 30 g de unt gras moale
• 1/2 lămâie mică
• 2 crenguțe mici de rozmarin
• Cimbru
• Sare
• Piper negru proaspăt râșnit

Descriere

Pregătește pui întreg la cuptor servit cu garnitură de cartofi, morcovi și rădăcină de pătrunjel. Suculent și delicios datorită vasului din fontă emailată Crockpot.

Mod de preparare

  • Scoatem puiul și îl lăsăm o oră la temperatura camerei, înainte de gătire.
  • Tăiem cartofii în bucăți mari, rustice. 
  • Tot în bucăți grosiere tăiem morcovii și rădăcină de pătrunjel.
  • Pliem aripile la spate. Adăugăm sare în cavitate, un mănunchi mic de cimbru, o crenguță mica de rozmarin și o jumătate de lămâie mica, stoarsă, apoi introdusă cu totul în interior.
  • Dăm puțin deoparte.
  • Punem cartofii în vasul oval din fontă emailată Crock-Pot de 6.6 l, apoi morcovul și rădăcina de pătrunjel.
  • Adaugăm sare, nu foarte multă, piper, puțin rozmarin și puțin cimbru. 
  • Pentru un aspect mai prezentabil, putem lega capetele copanelor împreună cu sfoara de gătit.
  • Punem puiul peste cartofi, în vas, cu pieptul în sus.
  • Ungem suprafața cu o treime din untul moale, apoi săram și piperăm. 
  • Punem capacul și transferăm vasul în cuptor, fără a preîncălzi dinainte cuptorul.
  • Alegem un program cu încălzire sus, jos, și dacă se poate și la elementul din spatele cuptorului. 
  • Pornim și ventilatorul, iar temperatura o setăm la 220 de grade Celsius.
  • După aproximativ o oră, scoatem vasul și îndepărtam capacul.
  • Până acum puiul s-a gătit în sucurile proprii, de acum trebuie să-l rumenim. 
  • Ungem friptura din nou cu puțin unt și dăm din nou la cuptor 15 de minute.
  • Scoatem puiul, îl întoarcem cu pieptul în jos , ungem spatele cu puțin unt și îl lăsăm încă 15 minute, până ce prinde culoare. 
  • Apoi îl scoatem ultima oară, îl reîntoarcem cu pieptul în sus, gresăm din nou cu ce unt a mai rămas, și îl lăsăm încă 15-20 de minute, ca pielea de deasupra să devina crocantă și gata.
  • Este indicat să lăsați friptura să se odihnească 30 de minute înainte de servire, că sucurile din carne să se redistribuie în fibre.
Poftă mare!