Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Pastrama de berbecut cu mamaliguta gratinata

Pastrama de berbecut cu mamaliguta gratinata

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

6h

Temperatură

high

Calorii

804

Ingrediente

• Pulpa de berbecut – 1 kg
• Foi de dafin – 6 buc.
• Boia dulce – 1 lingurita
• Boia iute – 1 varf de cutit
• Piper negru boabe – ¼ lingurita
• Coriandru boabe – ½ lingurita
• Cimbru – ½ lingurita
• Miere – ½ lingurita
• Vin rosu demisec – 100 ml
• Apa – 50 ml
• Ulei de floarea-soarelui – 1 lingurita
• Sare – dupa gust
• Pentru mamaliga:
• Malai – 300 gr.
• Sare – 1/2 lingurita
• Unt – 25 gr.
• Apa – 400 ml

Mod de preparare

• marinati pastrama de berbecut cu toate ingredientele mentionate mai sus, pentru minimum 24 de ore
• fasonati-o si introduceti-o in slow cooker Crock-Pot 2,4 L Manual pentru 6 ore, pe modul de temperatura ''High'' si adaugati apa
• pentru a prepara mamaliga puneti apa la incalzit pe foc
• adaugati sare si un praf de malai inainte de a incepe sa fiarba
• cand apa incepe sa fiarba, adaugati malaiul amestecand cu un tel
• cand vedeti ca mamaliga incepe sa se inchege, adaugati untul si dati focul mic
• continuati sa amestecati ca sa nu se lipeasca de baza cratitei.

Pofta buna!