Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta tagine vegan

Reteta tagine vegan

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

2h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• Ulei de masline – 1-2 linguri
• Ardei gras galben – 1 buc
• Ardei gras rosu – 1 buc
• Ceapa rosie (salota) – 2 buc
• Zucchini – 1 buc
• Vanata – 1 buc
• Ghimbir ras – 1 varf de cutit
• ierburi de provence – 1 lingura
• Scortisoara – 1 lingurita
• Mix “Ras el Hanout” - 1 lingura
• Piper negru – dupa gust
• Pasta de ardei dulce – 2 linguri
• Supa de legume – 100 ml
• Caise deshidratate – 8-9 buc
• Prune afumate – 6 buc
• Smochine deshidratate – 4 buc
• Agrise – 30 g
• Amestec cous cous marocan (bulgur maruntit) - 5-6 linguri
• Patrunjel tocat – 2-3 linguri
• Migdale prajite – 50 g
• Sare – dupa gust

Mod de preparare

  • Pune vasul Crock Pot-ului 5L DuraCeramic Saute pe o plita si incinge-l;
  • Adauga uleiul de masline;
  • Toaca zucchini si vanata si presara sare pe deasupra;
  • Lasa cca 10 min sa se scurga apa din ele si tapeteaza cu niste servetele;
  • Taie ceapa cubulete;
  • Taie ardeii cuburi;
  • Caleste ceapa si ardeii;
  • Cand au devenit translucide adauga zucchini si dovlecei;
  • Toaca ghimbirul marunt si adauga-l;
  • Adauga mixul de ierburi, scortisoara si amestecul “Ras el Hanout”;
  • Adauga piper;
  • Pune apoi pasta de ardei si amesteca;
  • Stinge cu supa de legume;
  • Toaca caisele, prunele si smochinele si adaug-le;
  • Adauga si agrisele;
  • Pune cous cous -ul si mai pune putin stock;
  • Pune capacul si ia vasul de pe plita;
  • Seteza modul de gatire “high” si timpul de 2 ore;
  • Serveste cu patrunjel tocat si migdale prajite;