Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Supa de curcan cu galuste by Dulciuri fel de fel

Reteta Supa de curcan cu galuste by Dulciuri fel de fel
Reteta Supa de curcan cu galuste by Dulciuri fel de fel Reteta Supa de curcan cu galuste by Dulciuri fel de fel Reteta Supa de curcan cu galuste by Dulciuri fel de fel

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru supa:
• 1 pulpa inferioara de curcan (taiata bucati)
• 2-3 morcovi
• 1 ceapa mare
• 1 bucata telina
• 1/2 ardei gras rosu
• sare si piper
• patrunjel verde

Pentru galuste:
• 2 oua
• 8 linguri gris (100-150 g)
• sare

Mod de preparare

  • Pune bucatile de pulpa si legumele in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si adauga 3 litri de apa.
  • Pune capacul aparatului si roteste-l pana in pozitia de blocare si verifica supapa pentru aburi sa fie inchisa.
  • Selecteaza din meniu programul SOUP, presiune HIGH si timpul de 40 minute, apoi apasa butonul START.
  • Dupa ce timpul de gatire s-a terminat aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
  • Roteste supapa permitand sa se elibereze aburul, apoi deschide capacul.
  • Scoate cu o spumiera legumele si carnea si strecoara supa daca este cazul.
  • Desfa carnea de pe os, curata de piele si tendoane si pune-o inapoi in supa.
  • Legumele le pasezi ori le tai cubulete si le adaugi si pe ele.
  • Pune sare si piper dupa gust.
  • Intr-o farfurie bate bine ouale cu putina sare.
  • Adauga grisul, putin cate putin, amesteca bine si lasa sa se odihneasca cateva minute.
  • Cantitatea de gris poate varia in functie de marimea oualor sau de cat de fin este grisul. De preferat ar fi sa nu folosesti un gris foarte fin.
  • Compozitia trebuie sa fie ca o pasta si in momentul in care amesteci sa se vada fundul farfuriei
  • In cazul in care nu stii exact cum trebuie sa arate compozitia fa proba cu o singura galusca intr-o craticioara cu apa fierbinte. Daca se tine bine la fiert continua sa le pui in supa, daca nu, mai adauga putin gris.
  • Cat timp am pregatit galustele am setat aparatul pe functia BROWN/SAUTE, cat sa aduc supa la punctul de fierbere.
  • Formeaza galustele cu o lingurita sau cu lingura daca le vrei mai mari si da-le drumul in supa fierbinte.
  • Dupa fiecare galusca formata baga lingurita in supa fierbinte, ca sa le poti forma mai usor.
  • Marimea galustelor o stabiliti voi, dar tineti cont de faptul ca dupa fierbere acestea aproape ca isi vor dubla volumul.
  • Seteaza din nou programul SOUP, redu presiunea la LOW si seteaza timpul la 15 minute.
  • Dupa expirarea celor 15 minute se deschide cu grija capacul, dupa ce se elibereaza aburul sub presiune.
  • Se adauga patrunjelul verde tocat.
  • Pofta buna!