Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta tocanita de miel

Reteta tocanita de miel
Reteta tocanita de miel

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

2h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente


Pentru marinada:
• Pulpa de miel fara os (curatata) – 1 kg
• Coriandru boabe – 1 lingura
• Ulei de masline – 70 ml
• Usturoi verde – 1 legatura
• Boia dulce – 1 lingurita
• Vin rosu demisec – 100 ml
• Piper negru macinat – 1/2 lingurita

Aditionale:
• Fresh de lime – 50 ml
• Extra ulei de masline – 2 linguri
• Cimbru – 2 firicele
• Cartofi noi – 400 gr.
• Masline kalamata fara samburi – 200 gr.
• Pasta de ardei dulce – 1 lingura
• Morcovi – 2 buc.
• Rosii la cutie – 250 gr.
• Apa – 200 ml
• Amidon – 1 lingura rasa
• Pasta de tomate – 1 lingura
• Sare grunjoasa si piper – dupa gust

Mod de preparare

• zdrobeste boabele de coriandru intr-un mojar
• toaca usturoiul verde marunt
• pune pulpa de miel la marinat, intr-o tava adanca si peste ea adauga boabele de coriandru, uleiul de masline, usturoiul verde, boia dulce, vin rosu si piper negru macinat
• acoper-o cu folie de plastic si las-o cca 24 de ore la marinat
• a doua zi taie pulpa cubulete
• soteaz-o pe foc in vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6.0L Digital DuraCeramic Sautépana prinde o culoare usor aurie, impreuna cu 2 linguri de ulei de masline si stinge-o cu marinada in care a stat peste noapte
• mai amesteca cca 1 minut si ia-o de pe foc
• pune vasul inapoi in slow cooker 6.0L Digital DuraCeramic Sauté
• adauga cimbru, bulion, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, amidonul, sarea si piperul
• taie cartofii noi (mici) in 4 si pune-i peste
• taie morcovii cubulete relativ egale cu cartofii si adauga-i si pe acestia in slow cooker 6.0L Digital DuraCeramic Sauté
• pune apa si maslinele si amesteca totul
• pune capacul si seteaza pe modul de gatire ''High'' si timpul de 4 ore
• cu 15 minute inainte de terminarea programului, asezoneaza din nou cu sare si piper
• serveste alaturi de felii de paine prajita.

Pofta buna!