Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tocaniță de vită cu cartofi dulci la Slow Cooker Crock-pot 4.7L Digital by Lecturi și Arome

Rețetă tocaniță de vită cu cartofi dulci la Slow Cooker Crock-pot 4.7L Digital by Lecturi și Arome
Rețetă tocaniță de vită cu cartofi dulci la Slow Cooker Crock-pot 4.7L Digital by Lecturi și Arome

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

5h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 500 grame de carne de vită (cuburi ca pentru gulaș)
• 100 grame de kaiser
• 1 cartof dulce mare
• 2 cepe medii
• 400 ml de vin roșu sec sau demisec (dar nu dulce!)
• 5 linguri de ulei
• 500 ml de apă (mai gustos iese cu zeamă de oase)
• 2 linguri de făină albă de grâu
• 2 linguri de pastă de ardei (sau roșii)
• 1 cățel de usturoi pisat
• o linguriță cu cimbru uscat și pisat
• o linguriță cu sare
• un sfert de linguriță cu piper

Descriere

Uneori, o tocăniță de vită este alegerea ideală, mai ales că este foarte ușor de preparat cu ajutorul slow cookerului Crockpot. Lecturi și arome îți arată cum să pregătești această rețetă de tocăniță de vită cu cartofi dulci în doar câțiva pași!

Mod de preparare

  • Spală carnea de vită și tamponeaz-o cu prosoape de bucătărie din hârtie. Taie carnea în cuburi de aproximativ 1-2 centrimetri
  • Taie kaiserul cuburi. Curăță ceapa, usturoiul și cartoful dulce. Taie ceapă fideluță și cartoful dulce cuburi de 2-3 centimetri
  • Încinge într-o tigaie 1 lingură de ulei și pune în ea cuburile de kaiser. Gătește-le 1-2 minute cât să își schimbe culoarea, după care pune-le deoparte
  • În aceeași tigaie, adaugă iar o lingură de ulei pe care îl încingi bine și gătește cuburile de carne de vită la foc iute cam 2-3 minute, cât să își schimbe culoarea. Amestecă astfel încât să se gătească pe fiecare parte. Lasă carnea deoparte și ocupă-te de legume
  • În aceeași tigaie, adaugă iar 2 linguri de ulei, încinge-l și adaugă ceapă. Gătește 1 minut după care adaugă cuburile de cartof dulce. Toarnă 150ml de apă, pune capacul și gătește 5 minute
  • Peste ceapă și cartof dulce adaugă kaiserul și carnea de vită. Presară cele două linguri de făină, amestecă și stinge cu vin roșu
  • Toarnă această compoziție obținută în slow cookerul Crockpot 4.7L Digital, adaugă pastă de ardei, usturoiul, restul de apă și condimentele
  • Pune capacul și setează pe modul HIGH și timpul de 5 ore

  • Poftă bună!