Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Inchide

Reteta - Sarmale cu carne de porc

Reteta - Sarmale cu carne de porc

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 kg pulpa de porc tocata
• 1 ceapa mare
• 120 g orez
• sare si piper
• 1 lingurita cimbru uscat
• 1 lingurita boia dulce
• 1 kg foi de varza murata
• 500 g varza murata tocata
• 200 g kaizer afumat
• 200 ml suc de rosii
• 500 ml apa
• 2 linguri ulei
• 4 foi de dafin
• crengute de cimbru

Mod de preparare

  • Pune peste carnea tocata ceapa taiata marunt, orezul spalat, sare, piper, cimbru si boia dulce.
  • Omogenizeaza bine compozitia de sarmale.
  • Spala varza murata in apa rece, iar daca este prea sarata o poti opari cu apa fierbinte, apoi o clatesti cu apa rece si o lasi la scurs.
  • Pregateste foile de varza pentru sarmale si toaca fideluta restul de varza.
  • Formeaza sarmalele.
  • In vasul Multicooker-ului Crock Pot Express cu gatire sub presiune pune mai intai un strat de varza tocata, cateva fasii de kaizer, doua foi de dafin si cateva crengute de cimbru.
  • Pun cateva linguri de suc de rosii, apoi un rand de sarmale.
  • Dupa fiecare rand de sarmale pune feliute de kaizer si cateva linguri de suc de rosii, iar peste ultimul strat de sarmale pune restul de varza murata tocata.
  • Pun deasupra inca doua foi de dafin si crengute de cimbru.
  • Adauga apa si doua linguri de ulei.
  • Inchide capacul, rotind din pozitia deschis spre pozitia inchis.
  • Verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
  • Seteaza programul Meat/Stew, presiune Low si timp 1 ora.
  • In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
  • Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
  • Dupa ce timpul de gatire s-a terminat se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
  • Pentru deschiderea capacului mai intai se elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unei spatule.
  • Lasa capacul pus inca 5-10 minute si apoi deschide cu grija.
  • Servesc sarmalele alaturi de mamaliga si ardei iute.
  • Pofta buna!

Preparat cu