Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Inchide

Reteta - Cozonac pufos cu crema de ciocolata, nuci si stafide

Reteta - Cozonac pufos cu crema de ciocolata, nuci si stafide
Reteta - Cozonac pufos cu crema de ciocolata, nuci si stafide Reteta - Cozonac pufos cu crema de ciocolata, nuci si stafide Reteta - Cozonac pufos cu crema de ciocolata, nuci si stafide Reteta - Cozonac pufos cu crema de ciocolata, nuci si stafide Reteta - Cozonac pufos cu crema de ciocolata, nuci si stafide

Porții

8

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Maia:
• 300 ml lapte
• 3 linguri zahar
• 3 linguri faina
• 25 g drojdie proaspata

Aluat:
• 550 g faina
• 100 g unt moale
• 80 g zahar pudra
• 5 galbenusuri de ou
• un praf de sare
• o lingura coaja rasa de lamaie
• 1 lingurita esenta de vanilie
• 1 lingurita esenta de portocale

Umplutura:
• 200 g nutella
• 50 g nuca macinata
• 50 g stafide inmuiate in 2 linguri esenta de rom

Uns:
• 1 galbenus de ou
• 2 linguri zahar brun

Mod de preparare

  • Pentru maia, incalzeste laptele si pune-l intr-un castron.
  • Adauga zaharul, drojdia sfaramata si faina si amesteca cu un tel pana se omogenizeaza.
  • Lasa maiaua sa creasca 10-15 minute intr-un loc cald.
  • In vasul unui robot de bucatarie pune faina, un praf de sare, coaja de lamaie rasa, esentele de vanilie si portocale, galbenusurile si untul moale, la temperatura camerei taiat cubulete.
  • Adauga maiaua si pune atasamentul de framantat.
  • Porneste robotul si lasa-l sa framante aluatul la viteza a doua pentru 5 minute si apoi la viteza cea mai mica pentru inca 10 minute.
  • Pregateste intre timp umplutura: amesteca nutella cu nuca macinata si stafidele inmuiate in esenta de rom.
  • Poti pune o lingurita din esenta ramasa de la stafide, daca vrei sa fie si mai aromata umplutura.
  • Dupa ce aluatul este framantat, rastoarna-l pe masa presarata cu faina, imparte-l in trei si intinde cu mana fiecare bucata intr-un dreptunghi.
  • Pune o treime din umplutura pe latura mai lunga si ruleaza.
  • Procedeaza la fel si cu celelalte doua bucati de aluat.
  • Dupa ce ai obtinut trei rulouri umplute cu crema, impleteste-le intre ele.
  • Pune cozonacul pe hartie de copt in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 5.7 l Digital, pune capacul si lasa-l sa mai creasca jumatate de ora.
  • Unge cozonacul cu galbenusul de ou si presara deasupra zaharul brun.
  • Porneste apoi slow cooker-ul pe modul High pentru 2 ore.
  • La final, optional, poti pune cozonacul, cu tot cu vasul de ceramica in cuptor pentru 5 minute la 200 grade, pe functia grill, ca sa se rumeneasca deasupra.
  • Scoate cozonacul pe un grilaj si lasa-l sa se raceasca de tot, apoi il poti felia.