Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta dovlecei umpluti cu ciuperci

Reteta dovlecei umpluti cu ciuperci
Reteta dovlecei umpluti cu ciuperci

Porții

3

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

4h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• Dovlecei – 3 buc.
• Rosie – 1 buc.
• Ciuperci – 4 buc.
• Seminte de chia – 4 lingurite
• Mozarella „Gourmet” rasa – 180 gr.
• Busuioc proaspat – 12 frunze
• Sumac – 1 lingurita
• Usturoi – 3 catei
• Ceapa rosie – 1 buc.
• Rosii cu busuioc (la cutie) – 250 gr.
• Zahar – 1/2 lingurita
• Apa – suficienta cat sa acopere
• Sare si piper – dupa gust
• Smantana – pentru servire

Mod de preparare

• taiati dovleceii in jumatate si scoateti miezul, fara sa-i strapungeti
• tocati busuiocul
• presarati sare pe ciuperci si lasati-le cca 10 min ca sa iasa apa din ele la suprafata, apoi le tapetati cu niste servetele
• tocati-le marunt si adaugati-le impreuna cu sumacul si busuiocul intr-un bol
• adaugati sare si piper si amestecati bine
• umpleti dovleceii si asezati-i in slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Red
• taiati capace din rosii si inchideti dovleceii cu ele
• tocati usturoiul si ceapa marunt si amestecati cu rosiile, apa si zaharul
• puneti sosul deasupra si setati pe modul de gatire ''High''
• lasati la gatit pentru cca 4 ore
• asezonati cu sare si piper in ultimele 15 minute daca mai este cazul
• serviti cu smantana.

Pofta buna!