Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta tort naked cu fructe, by JamilaCuisine

Reteta tort naked cu fructe, by JamilaCuisine

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

3h

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Capsuni - 500 ml
• Smantana pentru frisca - 500 ml
• Zmeura- 200g
• Afine - 200g
• Faina - 200g
• Zahar - 200g
• Zahar pudra - 60g
• Oua- 6 buc.
• Extract de vanilie- 2 linguri
• Coaja de la o lamanie
• Putina sare

Mod de preparare

Aceasta reteta de tort naked cu fructe este perfecta pentru vara! Desertul fiind mult mai light, blatul nu se insiropeaza (aparatul Crock Pot il coace moale si pufos), iar pentru umplutura folositi doar frisca si fructe proaspete, de sezon. 
In plus, folosind slowcooker-ul Crock Pot sunteti siguri ca blatul nu se va arde chiar daca il lasati nesupravegheat, si veti scapa si de caldura emanata de cuptor!
Iata cum il preparati:
  •  Intr-un bol mai mare puneti ouale, zaharul si sarea si mixati-le pana cand acestea isi vor tripla volumul si obtineti un fel de crema. 
  • Se adauga apoi coaja de lamaie, jumatate din extractul de vanilie si se incorporeaza treptat faina. 
  • Cand este gata omogenizata, compozitia se adauga in vasul slow cooker Crock-Pot 5.0 L Digital DuraCeramic™Sauté, care a fost uns cu putin unt (untul este insa optional)
  • Se niveleaza compozitia din vas cu o spatula, apoi se aseaza o hartie de copt peste gura vasului si apoi se inchide vasul Crock-Pot-ului cu capacul
  • Setati aparatul pe treapta ''Low'' pentru timpul de gatire 3 ore
  • Dupa terminarea timpului de gatire scoateti capacul vasului de gatit si se incercati blatul cu o scobitoare; daca scobitoarea este curata, blatul este gata
  • Scoateti apoi vasul din unitatea centrala si lasati blatul la racit pentru o jumatate de ora
  • Separat, pregati frisca – bateti smantana pentru frisca cu zaharul pudra si cu restul de extract de vanilie. 
  • Dupa ce blatul s-a racit, il puteti taia in 3 parti egale si umple cu frisca si fructe. 
  • Lasati tortul la frigider pentru doua ore, apoi serviti cu drag!

Pofta buna!
Jamila Cuisine